May 5, 2016, 7:42 AM

Миг 

  Poetry
780 0 0

Светещите лапи на деня
дращят по очите ми заспали...
Палят дробовете ми. Свистят
свилени коси, раздрани.

            Рани в клетките ми тлеят –

            ято разпиляно... излетя.

Ятото на мислите ми – бели...

Бях ли аз мечта...

 

Бях ли твоята мечта?

Бях ли полъх, светлина...

Бях ли – ласка на дъжда...

Бях ли – морска пяна...

 

            Тихо тракат мокрите стъкла –

            като миглите върху очите ми.

            Миг... отмина пролетта.

            Лятото стоварва се върху плещите ни.

© Габриела Цанева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??