От миналото, взимаме урока!
За бъдещето, можем да мечтаем!
Живеем ний обаче, днес и тука,
ловим мига, изплувал от безкрая!
Едничък миг...
а толкова е важен,
безценен дар изпратен ни от Бога,
секунда... но достатъчна да кажем:
Обичам... Аз ти вярвам... Да, ще мога!
Миг кратък,
но улавящ красотата
на две сърца докосващи се нежно,
на топлата прегръдка на децата,
усмивката на стареца небрежна!
Миг, в който тихо можем да прошепнем:
Благодаря ти!... Радвам се за тебе!...
усмивка да дарим, или пък просто
да помълчим... да вземем още време!
Да, минало... от тебе се научих!
И бъдеще... за теб ще помечтая!
Но този миг... аз него си получих,
прекрасен дар, изпратен от безкрая!
© Радка Горанова All rights reserved.