Jul 15, 2023, 8:36 PM

Миг от столичната жега 

  Poetry » Love
545 1 2

МИГ ОТ СТОЛИЧНАТА ЖЕГА

 

... от жегата се бях разкапал яко –

на сянка седнах в близкото бистро.

Поръчах си кафе със малко мляко.

След него пих три бири – на ангро!

 

И сервитьорът включи климатика.

А барманчето пусна бавен блус.

И в мен едно врабче зачурулика! –

доде мечтах за кичура ти рус.

 

Навън две дами сладоледа "Скрежко"

си ближеха край Римската стена.

А аз те разпознавах безпогрешно

във всяка преминаваща Жена!

 

Представих си как идеш със тролея.

Я, по-добре хвани едно такси? –

че в тоя пек без теб ще полудея,

дори и Бог не ще да ме спаси!

 

Под синкавите Витошки баири

помнѝ ме? – стар, лирически герой.

Кафенце с мляко. Блус. И трите бири,

подир които в жегата бях твой.

 

15 юлий 2023 г.

гр. София, 12, 20 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??