Mar 27, 2019, 8:38 AM

Мигове в нощта 

  Poetry
304 0 2

Загърна ме във мигом мрака

и моята душа заплака,

че тъй отиде си денят...

Избяга и от мен сънят.

 

И аз изпуснах тази прелест

да видя пурпурния залез.

И непоносимата тъга

потъна в моята снага.

 

Лиших се аз от много срещи

и стари непотребни вещи.

Посърна моят календар,

като отказан божи дар.

 

Замлъкна в мен любовна струна,

но с лъч ме месецът целуна.

И чак сега съзрях в нощта,

че свети пламък от свещта.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Елена! Радвам се, че харесваш!
    Хубава вечер!
  • Хубаво е.
    Една целувка какви ги върши, м?
    Тази романтичка, Луната... и сонати пишат за нея!
    Пека да ти е любовно!
Random works
: ??:??