Aug 26, 2014, 8:16 PM

Милостта на хамелеоните 

  Poetry » Civilian
432 0 3

Бедни ми, народе,

в нашата държава

пак ли "седенкари"

ще те управляват,

          пак ли ще те псуват

          диви анархисти,

          пак ли ще робуваш

          на партийни листи... 

и ще те залъгват

с празни идеали

буржоа червени

сини кардинали,

          жълти царедворци,

          ромски бабаити,

          баш законотворци

          и пишман комити – 

 

все милионери

и капиталисти...

          а довчера – твои "братя"

          комунисти!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??