Jan 13, 2019, 12:01 PM

Минорно 

  Poetry
318 2 5

 

Отесняха зимните ни сънища
и нощта над тях разпери длани.
В спомени, обрасли с тъмни трънища,
глуха любовта ни ще остане.

 

Куп икони със очи избодени
гневно, осъдително мълчат.
Лесните пътеки са пребродени.
Пешка за царица. Шах. И мат.

 

Не, не може  светлото в сълзите
да лекува всички морни рани.
Много еретици са избити
в стъкления храм на съвестта ни.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??