МИНУТА МЪЛЧАНИЕ
В памет на жертвите от 11. 09 2001
Минута мълчание -
минута за размисъл.
И идва въпросът: Защо?
Защо и в зората на новия век,
светът е - донякъде - същия?
Минута мълчание -
време за съпричастие.
Ние страдаме заедно с вас
и всички се молим
за жертвите.
Мълчим и защото
така
казваме Не! на терора.
Не! на омразата и на злото
у хората.
Минута мълчание.
Минута за покаяние,
заради злото,
което носим в себе си
и сякаш ни е страх
да победим.
Страх ни е
да се погледнем,
за да не видим
дявола в очите си
и... да не би да си отиде.
А можем да сме други,
ако го поискаме!
И свойто Аз прочистили
от злото,
можехме света да променим.
Можем... ако го поискаме!
13 септември. 2001 г.
Добрич
© Румен Ченков All rights reserved.