Проблясва лъч в далечината,
искри трептят над пусто плато.
За миг сияние просветва -
сигнал замрял, момент заветен.
Възсядам пламък бързолетен,
тук-там с мечти за теб преплетен.
Блуждая в мрака безнадеждно
и за надежда се оглеждам.
Пътуване - мираж, задъхан спомен
като от клонка девствена отронен
и втурнал се в атака бясна
в отвъдни ширини към дни неясни.
Пътуване - копнеж, неизчерпаем спомен.
Мигът е страшен и огромен.
Съзирам фигури в далечината -
и аз, и ти в безлюдно плато.
07.2000
© Хел All rights reserved.