Aug 1, 2015, 12:36 AM

Мишчо Сивков 

  Poetry » For kids
644 0 8

Мишчо Сивков вън живее
и за топъл дом копнее,
сладко сиренце да гризка
и на Мацки да се киска.

Вчера в дупчицата тясна
мисъл през ума проблясна,
как е Батман той "стръвнишки"
и прославя всички мишки.

Наметало ще си сложи, 
черна маска ще наложи,
меч голям ще развърти,
лошите да победи.

Дързък, смел и много силен,
Мишчо е герой "мобилен",
сам прескача през огради
и извършва куп каскади.

Със престъпници се бори,
с политици важни спори,
отстоява той правата,
на мишоците в страната.

Тъй мечтаеше забавно
Мишчо, бъдеще най-славно,
но... коремът изкъркори
и устата проговори:

"Ех, ти, мишчице страхлива,
сива, плаха, мързелива,
ако искаш да си сита,
не използвай само щита.

Стига в дупка си лежала
и  фантастики мечтала.
Смело нокти покажи,
в лъв-мишок се превърни!"


© Таня Мезева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??