May 8, 2013, 1:25 PM

Мислите ми 

  Poetry » Other
546 0 4

Мислите ми мимолетни

блеснат, после се затичат.

На момичета кокетни

колко много ми приличат.

 

Днес са влюбени и дръзки.

Утре – никакви ги няма.

Пак прокрадват се на пръсти

и безочливо ме мамят.

 

Мислите ми неприлични,

кротки, светли и тревожни...

Аз такива ги обичам –

бесни, честни, невъзможни.

 

Много често ме напускат,

после пак при мен се връщат.

Из главата ми препускат –

никога едни и същи.

 

Непрестанно се страхувам

с нещо да не ги обидя.

Знам, докато съществуват

и аз няма да си ида.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • харесвам твоите мисли, особено "бесни, честни, невъзможни"-те! Поздрав!
  • Много ритмично и забавно!!!
  • щуравичко!
  • Ах,какви прекрасни мисли!
    "На момичета кокетни
    колко много ми приличат."
    Хареса ми! Приятно, свежо, закачливо...
Random works
: ??:??