Jan 31, 2008, 9:15 AM

Мислите приличат на пътеки 

  Poetry » Phylosophy
822 0 22

"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно." -Уолтър Липман







Мислите приличат на пътеки.
Оставени от стадото следи.
Стъпки в стъпките на всеки
и нито крачка настрани.



А посоките наоколо крещят,
преди да отговори тишината,
но очите правят се, че спят,
пускайки от поглед същината.



Изборът е пътя на самотник,
с мислите си -в две следи,
бягащ от затвора - доживотник.
Всеки сам, дори и да греши.



Грешките понякога са изход.
Пусто е отпред -без гърбове.
По-добре отново да е тихо -
без хиляди еднакви гласове.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??