Aug 20, 2020, 12:36 AM

Митове и архетипи 

  Poetry
512 0 0

на брега на морето
е свободно и леко,
сякаш хвърчим.
тук не броим
онази двойка коне,
на които кой сложи
звънци и въже?
плахо и глухо
стъпките сричат
по платото сухо

 

щом си наказан, то има причина
търси, разбери защо Бог си замина,
виж зад вратата, провери под килима,
бенере прогнозира за теб страшна зима

 

зима е. едно сираче
дори без публика си плаче.
пролет. в детската душа
възкръсна мъртвия баща.
лято. то ни обеща
убиец на чудовища.

© Малката Мис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??