Срещат се в нета странни предмети:
те се наричат модерни поети.
Ходили ли са на школо - не знам;
ни на какво са ги учили там.
Сякаш са циганчета първолаци -
пишат, но без препинателни знаци!
Паузи, маузи, точки и прочее,
скобки, кавички и многоточия,
чуденки, питанки разни, тирета -
казват си: "Глупости на търкалета!
Нито ни пука, ни ни засяга!
Който му трябват - да си ги слага!"
Не, не мислете за мен, че роптая!
Аз съм човек образован и зная:
Туй е полезна и хубава мода!
Скоро така ще пропише народа!
И - за България - ще си изпишем
клавиатури с по-малко клавиши!
Средства напразно защо да хабим -
и от клавишите да поспестим!
© Ангел Чортов All rights reserved.