МОДИ
Зеленото е модно тази пролет.
Разгърнем ли журнала на сезона,
в зелен шифон са старите тополи,
в тафта зелена – дъбовите клони;
намята светло кадифе полето
в безбройните нюанси на зелено,
отгоре резедаво слънце свети
и зеленикав дъжд вали над мене.
И даже Сребърското огледало
в зелен обков водите си люлее,
небето, вместо да е синьо-бяло,
копринено и нежно зеленее.
Зеленото е модно тази пролет –
в зелен поплин са двата млади бряста,
в жарсе зелено – нивите наболи,
в зелен пепит – малиновите храсти.
И само Дунав плакне сива прежда,
наметнал стария си тъмен лоден,
и не държи модерно да изглежда.
Той, моят Дунав, си е старомоден...
© Валентин Чернев All rights reserved.
Освен това мисля,че би могъл да консултираш Lauren и Klein за цветове и тъкани....