Sep 10, 2006, 10:52 AM

Моето сърце 

  Poetry
755 0 13
Запява птица. Невидимо.
Звукът се носи на вълни.
Почти безшумно падат листи.
И есента е моето сърце
във приглушена охра,
в червеното спокойно,
в зеленото със хиляди отсенки.
Не мога да се отрека дори веднъж
от плавните воали на реката,
дори веднъж от семето
във черноземна пръст.

И се прекланям
о, земя в богата есен.
Дълбоко се прекланям.

© Божидар Пангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??