Oct 22, 2013, 10:32 PM

Моите демони 

  Poetry
364 0 0

Моите демони - те идват нощем.

През деня да припарят не смеят.

Но се пробват те - още и още.

И опитват - да ме завладеят.

 

Моите демони са черни и сиви.

Но прогонвам ги аз с мисли бели.

През деня те са плахи, страхливи.

Ала нощем са доста по-смели.

 

Моите бесове са нервни и луди.

Но номерата им - ще ги изтрая.

Моите бесове нощем се будят -

ала утре ще ги обуздая.

 

От дома им удобен ги прокудих.

И се скитат сега, без да мигнат.

Те опитват да се върнат - но чудо! -

вътре в мен не могат да стигнат.

 

Моите бесове - са те отпечатък -

който в мен е оставила тъмата.

Всъщност те са навярно остатък

от смъртта, а и от войната.

 

Моите демони упорити са - зная.

Ала моето дело е право.

Знайте това - ще воювам докрая.

И не мисля да се предавам.

 

Моите бесове понякога са злобни.

Ала искам покой във душата.

Знам - нощес те пак ще се пробват.

Но вървя аз - към светлината.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??