Aug 16, 2015, 10:16 PM  

Моите песни 

  Poetry » Other
405 0 3

Живея отдавна по стари канони.

От малък съм учен да спазвам закони.

По моите пътища - трудни, телесни,

аз пиша и страдам със моите песни.

 

Живея с мечтите, с надеждите голи

на мен да се падат и важните роли.

От мен да зависи и утре-то ново,

и всички да чуват и моето слово.

 

Негоден съм вече да слушам словата

на псевдогерои с "ума" им в главата.

И да ме смайват със глупости пошли

от някакви там си изпаднали рошли.

 

И аз ги изхвърлям лошите думи -

все камъни едри от моите друми,

вървяни на нокти във дните мъгливи

със кравите сиви - отдавна дръгливи.

 

И аз ще притурям към моите песни

стипчиво и люто във думите пресни

с надежда, че утре денят ще е ясен

и няма да духа пустинника бесен.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Водичке!
    Благодаря,Руми!
    Радвам се, че харесвате!Желая ви хубав ден!
  • Хареса ми цялата тази образност, Никола:

    "И аз ги изхвърлям лошите думи -
    все камъни едри от моите друми,"

    Поздрав от мен!
  • Стипчиво и люто са хубава подправка за верните думи.
    Честно и силно е словото ти, Колич!
Random works
: ??:??