Mar 28, 2012, 2:14 PM

Мой бисерен дъжд 

  Poetry » Other
787 0 22

 

Мой бисерен дъжд, ти ръми, ти вали

и земята за новия път и живот приготви,

зазвъни по стъклата, слепи до вчера били,

събуди ни отново за нови мечти.

 

И отмий грозотата на старите дни,

овехтели от грижи, попарени с бели слани,

проясни от тъгата всички тъжни очи,

и след тебе да блеснат ясни сини зари.

 

И филизите нежни с топла ръка погали,

да покарат нагоре към слънцето жадни реси,

и в душите човешки надежда вдъхни,

ти си светла живителна сила за новите дни.

 

 

© Сеси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??