Aug 8, 2008, 1:12 PM

Молба 

  Poetry » Other
723 0 10

Напиши за мене, поете,
най хубавия си, най-нежният стих,
за раната, отворена в сърцето,
за любовта, която не открих.

Нарисувай, художнико, очите ми -

като ручей бистър са те.
В тях оглеждат се звездите,
и ясното, синьо небе.

Музиканте, ти сътвори ми песен,
за тъжните ми дни,
за щастието, не стигнало до мене,
за несбъднатите мои мечти.

Господи, ти със сили ме дари,
да се боря с моите несполуки,
учител мой бъди,
моля те, верния път ми показвай ти.

 

19.03.2008

© Христина Филипова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??