Nov 10, 2010, 8:38 PM

Молитва 

  Poetry
663 0 14

Няма на църква да ида,

ще застана ей тук, под дървото -

теб ще дочакам, да видя,

как въртиш на света колелото.

 

Свещи не искам да паля -

ще ми светят отгоре звездите,

сини огньове наклали

на бездомна луна край полите.

 

Ничком не падам – изправен,

не да даваш те моля - да вземеш -

нравът, на карти раздаден

и мечтите, родени без време.

 

Всичко ти връщам обратно -

и късмет, и пари, и успехи,

взимай и птичето златно,

и блестящите бойни доспехи.

 

Искам, обаче, в замяна

летен порив, тъгата наесен,

да събирам сред диви поляни

на щурците любовната песен.

 

В обич без край да се вричам

и, протегнал ръка в тъмнината,

с вечното мое момиче

да посрещнем отново зората.

 

 

© Вакрилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??