Молитва
За мечтите на хората, надеждите
за вярата в успехите, усмивките на тленните
аз искам свобода!
А дрехите, обувките, чантите, преструвките
да пламнат на мига!
Планината, гората и рибите във водата,
слънцето, небето и морето,
изпълват ми сърцето!
За хората в селата, децата на реката, работните в полята,
тя моята молитва повдига се и литва!
Високо в небесата живее свободата.
В градовете, погледнете!
Политици и критици се гонят с ритници.
А долу, молим се на боговете,
"Молим Ви,
простете греховете!"
Николета Петкова
© Nikoleta Petkova All rights reserved.