Feb 9, 2018, 8:26 AM

Молитва за болния ден 

  Poetry » Other
610 1 2

МОЛИТВА ЗА БОЛНИЯ ДЕН
Росица Чакърова

 

Боледува денят, прокървява по изгрев и залез,
а лечителят - слънце, превързва го с розови облаци.
Приросява дъждът, с капки свежест събужда заспали,
непонятни за мен и захвърлени в нищото спомени.

 

Всяко утро пристига с лютива и шумна "кихàвица"...
Кой ли пак споменава ме, ангел го взел!?
Боже мой, помогни да преборя "заразата", 
за да стигна небето на своята мъничка цел!

 

Тя е толкова мъничка, колкото зрънце надежда,
като капка в морето на моите женски мечти,
като бяла ТРОШИЦА в пътечка, рисувана с НЕЖНОСТ,
уморена от обич сред мрак и мъгли да блести...

 

Лондон, 08/02/2018  11:46

© Rositsa Chakarova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??