Sep 7, 2016, 4:47 PM

Moлитвата на Мойра 

  Poetry » Love
901 0 5


Не мога да събирам обещания -
герданчета с мъниста от стъкла.
Дамги със цветовете на сияния
по рамото ми с устни разпиля.
Не с пламъци очите ти изгарят.
И не сълза - катранени води
заливат  в мен покълналата вяра
и всяко сбъдване ще разцъфти..
А думи между капките се стичат. 
И в полунощ лицето ми огря
дланта ти - тежка, силна и обична, 
на прошката с най-щедрата заря.

 

© Петина Цветанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??