МОМИЧЕТАТА
.
Момичетата от моята детска градина,
с къси престилки и плитчици дълги.
Момичетатата от тука заминаха,
с дълги съмнения и плахи запитвания.
Момичетата от дългата, дългата зима,
имаха шапки на розови лилии.
Момичетата от моята детска градина,
винаги руси и винаги мили.
Момичетата! Толкоз, толкоз години...
Викащи, кряскащи, галещи, дращещи.
Падащи, ставащи, вадещи, давещи.
Хапещи, храчещи, вземащи, даващи.
Момичетата от моята детска градина.
Приказни феи с къси престилки,
всяка минута и всяка година.
Моите верни момичета.
Моята райска градина.
© Хари Спасов All rights reserved.