Aug 8, 2018, 12:13 AM

Море 

  Poetry
237 2 2

                   Морето само живите обича

                               Хр. Фотев

 

Не сте забравили, че съм море –
солта ми разлютена е в очите ви
и пясъкът в душите ви дере... 
Забравихте ли? Живите обичам.

 

Настръхвате за земния си свят
с наточени оръдия и катапулти, 
но помните, нали, че мога аз
да ви преглътна заедно с каютите.

 

Страхувате ли се? Вземете екипаж 
и бойни кораби. И амуниции. 
Не ви е страх? Е, щом не ви е страх, 
вземете и децата, и жените си.

 

Море съм гладко, бурно съм море –
с коралите и с мъртвите вълнения. 
Във мен не може някой да умре
единствено aко потъне в мене.

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??