Бивш доносник и предател,
крие “братски” новини,
че - на изток от страната,
в магаданските гори
се живее днес “прекрасно”
покрай лудото джудже.
В лагерите - безопасни,
в магаданското поле.
Че - червените площади,
там се пазят от войска.
Ако креснеш, без пощада
те осъждат на тюрма!
Че - в сибирските полета
хора крачат в благини,
но приклякат - в тоалетни
от проядени дъски!
Как там всеки телевизор
е кодиран със лъжа!
А виновна - в тази криза
е съветската страна.
Че войната - е потребна
не на руския мужик,
а на шайката враждебна
от съветския тупик.
Юри Йовев
Февруари 2024 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Роналд Рейгън ги очовечи, но за много кратко.