Jun 28, 2018, 10:13 PM

Мостове 

  Poetry
168 1 0

МОСТОВЕ

 

Има много видове различни мостове.
Между села, паланки, речни брегове,
между континенти и различно слово.
Те свързват човешки земни светове.

 

Но за другите мостове се замислям.
За тези които свързват с вяра душите.
Те тънки са като косъм измислен, 
като потрепването нежно на очите,

 

като природното бавно разлистване,
като родилния вик на новородено,
обич, страст, духовно пречистване
и любов между сърцата споделена.

 

Но когато хвърляш мост към брега,
а там не искат да поемат нишката,
тя пада мъртва в течащата вода
с болка, вик и дълбока въздишка.

 

Колко ли трупове е събрала реката,
оплетени в последни желания, стон.
Игра си играе понякога с нас съдбата.
Изтегляме за миг погрешния жетон.

 

Друг ще хвърли духовната нишка
към твоя горящ от болката бряг.
Погледни дълбоко на другия в очите.
Може би те са твоя жадуван свят.

 

Едни мостове не трябва да късаме -
мостовете с нашите обичани деца,
за да не страдат душите до пръсване,
да ни има закътани в техните сърца.

 

27 06 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??