Двамата с теб вървяхме напред
Към мястото на срещата вървяхме
А Буковски беше между нас
И Емили Дикинсън - също
Зад нас реката хвърляше кал
Към моста разделящ два свята
Или мостът събиращ световете
Или просто мостът който знае -
Ти ще тръгнеш наляво към горния
С Буковски прегърнати ще вървите
Надясно към долния свят - аз
Ще тръгна с Емили Дикинсън
Между нас ще виси раздялата
Като мост между два свята
Като мостът който ни събира
Или мостът който ни отдалечава
Или мостът който знае
Че все някой от там ще мине
Дори и да е пресъхнала реката
Тони КОДЖАБАШЕВ
© Тони Коджабашев All rights reserved.