Sep 6, 2012, 10:26 PM

Моя Българийо 

  Poetry » Civilian
528 1 0

Моя Българийо

 

Ти, моя Българийо,

преминала векове, години, лета.

Земя си остана велика,

с красиви балкани, долини и поля.

 

Видяла си всичко -

робства, омраза и срам.

Но живяла си горда,

надигнала чело с плам.

 

Родила си славни герои,

запазила си минало, знам.

От врагове знаме си крила,

оцеляла си горда, Българийо, ти!

 

Ти едничка дума си земна.

Ти си най-красивият мир.

Ти си моя земя прекрасна,

ширнала се като необятната шир.

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??