May 13, 2021, 9:00 AM

Моят Май 

  Poetry
848 3 7

Ех, този Май се просълзи и ето,

проливните му пръски се разляха.

Разцъфналите люляци, лалета

окъпани в сребристи капки бяха.

 

По кестените лястовици бели

накацаха вълшебно – цветовете.

И птиците във песните са вплели

на пролетта магията – навред е.

 

По мокрите ливади стъпвам тихо

и в транс са сякаш тучните полета.

Ще търся мъдростта на облепиха*,

зараждаща се днес във плодовете!

 

* Облепихата е едно от най-старите растения, използвани от човека.

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??