Навън аз имам стар познат,
пред блока всеки път стои.
Изцапан, кален и космат.
Той ден и нощ не спи...
Навън аз имам стар приятел,
ухото някой му пробил...
Бездомен бил, мечтател,
напук на всички се родил.
Навън си имам аз приятел,
той не говори, не крещи!
Не е подлец, не е предател!
Той само с вярност ме дари!
Навън аз имам вярна дружба,
такава хората не дават!
А как е нужно, как е нужно
да могат всички да прощават!
_____________________________________
На моят приятел, бездомното куче, което
кръстихме Гринги. Той всеки път ме изпраща
до автобусната спирка. Той има големи кафяви очи и жълт пластмасов маркер на ухото...
И ме чака...
© Хари Спасов All rights reserved.