Jul 23, 2007, 8:54 AM

Моят романс (не-стих. просто думи за един идол. за МОЯТ идол.)  

  Poetry
1168 0 7

Да се взреш в тези две сивкаво-сини очи.
Да видиш как треперят от емоция ръцете му.
И през екрана на компютъра си да усетиш жегата,
kоято чувства той, облечен в черния костюм.
И да гледаш всяка ситна капка пот, избила по челото му.


Да чуваш всичките трептения в гласа му,
извиващ се, треперещ, съвсем не-идеален,
Но ангелски. И пеещ, заедно с музиката.
Той не пее, за да се издигне и да покрие звука,
създаван от брат му и другите трима братя по съдба.
Неговият глас пее заедно с техните китари и барабаните.


Той е красив, да. Очите му блестят странно, сякаш е луд.
И усмивката му те кара да се съмняваш в това колко е нормален.
Но е красив. И думите му са красиви. Всяка изпята от него сричка...
Е да те накара да я чувстваш.
Не... не да я чуеш...
И не е важно красив ли е той или не.
Защото той е музикант. Той е музиката,  която прави.

И тази музика не се гледа, за да е красив
и не се слуша, за да има безгрешен глас.
Тази... музика... се... чувства.
И сега, уж пиша поезия, но и те соча с пръст.
Заклеймявам те.
Щом не можеш да усетиш
Болката
Страхът
Любовта
Щастието

Емоцията, извираща от думите му
И от мелодията на
Китарите
Баса и
Барабаните...

Ти не можеш да чувстваш нищичко, приятелю.
Щом тази музика не те докосва...
Надали някога нещо друго ще успее...


Затова - чуй!
И усети! Почувствай!

Струва си да се научиш да усещаш...

© Неда All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много точно си го описала
  • ооо, благодаря, благодаря
  • Колко познато... описала си го по най-добрия начин, браво разчувства ме :p
  • е... да... за много хора може да се отнася, но за него е писано... е... мерси мерси
  • Сетих се аз кой е Същите неща биха могли да се отнасят и за някои други хора като изключим: "брат му и другите трима братя по съдба" Не съм му фенка, но хубаво написано.
  • Джерард Уей, вокалистът на My Chemical Romance... не е опоменато в стиха, защото е писано за един техен фен-форум...
  • Хм... благодаря за анонимната шестица...
Random works
: ??:??