Nov 11, 2009, 2:15 PM

Моят свят 

  Poetry » Phylosophy
579 0 3

Моят свят е огромно кълбо от мечти.

Той се слива с бездънните звездни простори.

В него хлябът покълва и буря бучи,

в него раждат се думи и хора.

 

Той е майчина ласка и сън на дете,

верен пристан в студените зими,

потопеното в чистия извор небе,

песен българска, неповторима.

 

Той е верният пулс на горещата гръд,

горд вулкан от човешки тревоги,

неподкупен и вечен към бъдното път,

светлина, без която не мога!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??