Nov 10, 2018, 9:41 PM

Моята молитва 

  Poetry
160 0 0

МОЯТА МОЛИТВА
/в акростихове/,

 

Аз и моите събратя
Били сме и винаги ще бъдем твои чада.
Вярваме в теб и твоята благодат.
Господ е нашия обичащ ни баща.
Днес, когато сме духовно сломени.
Ежби разкъсват земята на кръст.
Животът стана безсрамно евтин.
Злобата сърцата ни завладя.
Истината се крие от умовете ни.
Йоан защо подложи своята глава?
Кръста защо тялото на Христос призова?
Любов да се възцари на земята.
Молитва да има във всяка душа.
Надежда за обич едничка мечтата.
Обич Господня, обич между чадата.
Покажи ни пътя , Праведни Боже!
Радост възвести за нашите слепи очи!
Слабостта на телата Ти очисти!
Тяло и душа в едно боголюбно да се слеят!
Устата ни прошка и истина да мълвят!
Фарисеите пред Теб да немеят!
Харизма да е любовта, победа над тези, които кълнят!
Целуни ни, Боже, с благословията твоя!
Чудодейство отново за нас сътвори!
Ъгълът пред нас е с Крайъгълен Камък.
Юдите с този Камък затрий, спомен да няма!
Ярко покажи се! Изтръгни ни от черната яма!

Аз и моите събратя,
Боже, пред теб падаме на колене!
Виж ни! Ние знаем, че заслужаваме съдбата си.
Години бяхме безбожници, гнили царе.
Душите ни до край се изпразниха.
Ела и върни ни в лоното благодатно!
Желаем те, Боже, с душа и сърце!
Знание дай ни, умножи го многократно!
Истината за нас да е Бог между много богове!
Йехова, ти един си! Не отвръщай от децата си очи!
Кажи ни как да се справим?
Любовта си да върнем в нашите мечти!
Мъдрост, Господи, дай ни!
Надежда за бъдните дни!
Обич влей в сърцата ни!
Пепел да станат злините!
Радост да бликне в очите!
Славим Те, Господи, Славим!
Твои сме, Боже! Твои ще останем!
Ужасът от нас премахни!
Факел ще бъде Твоето Име!
Художество зовящо Твоите очи!
Царството Твое ще дойде – ние знаем.
Чувстваме го, усещаме твоите стъпки.
Шумът от колесници вече ечи.
Щурмувай злото! Доброто пощади!
Ъгълът и небесното Ти Царство
Южният вятър при нас да довее!
Ярко слънце, без облаци грях, над нас да изгрее!
Амин!!!

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??