Моята първа мъжка Нощ
Майска вечер ме прегръща,
с топли влюбени ръце…
С нежен трепет ù отвръща
мойто страдащо сърце…
Аз отлитам до звездите,
моята душа е в транс!...
Правя планове за дните,
още не дошла при нас.
В тази нощ аз възмъжавах...
Срещнах първата любов.
Пеех ли, или заплаквах?...
Но светът за мен бе нов!
Първите петли пропяха,
а на мен не ми се спи…
Часовете извървяха...
Мойто детство се стопи!
Утрото поруменява,
идва при мен и Деня!
Тая Нощ във мен остава...
С мъж, Детето, да сменя!
© Христо Славов All rights reserved.