така както замръкват
всяка вечер по един и същ начин
телата им са продължения
един на друг
и погледнати през очите
на мухата която всяка вечер
прелита но не влиза в главите им
те са променливо тяло
всеки път с различен брой
ръце и крака и асиметрични пипала
но какво ли разбира главата на мухата
от сферични тела
които в квадрантите
на тази полупразна стая
поотделно и взети заедно
са изтъкани от кълбетата прежда
на паяка дебнещ отдавна
точно тази муха
© Мария Василева All rights reserved.
Поздравления, Мария!