Jan 24, 2018, 2:58 PM

Мухи 

  Poetry » Other
372 2 8

     Мухи сме ние по зъба на крокодил,

     нощта над нас корем е на стоножка.

     Каквото и да кажем, животът ни е мил,

     дори да е злочест кат този на кокошка.

 

     Мухи сме ние, горди еднодневки,

     летим все жадни за пари и власт.

     Събираме стотинки, петолевки

     и пръскаме ги за пороци, страст.

 

     След миг ще щракне хищната муцуна,

     стоте нога ще ни обгърнат в мрак.

     Без право даже на последна дума,

     в забрава ще лежим под полски злак.

     

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??