Apr 15, 2012, 9:57 PM

Музей от мечти 

  Poetry
830 0 1

Мечтай,

докато има време за мечти!

Живей с усмивка,

докато лицето не потъне в поройните сълзи.

Свят един, хора различни,

вярвай, докато в сърцето ти не се промъкнат  каменни лъжи.

 

Живеем толкова неразумно,

нараняваме всеки  без никаква жал.

Величаем се, в небесата летим,

стремейки се в себе си да скрием тази злоба и тази кал.

 

Мечтаем толкова фалшиво,

усмихваме се толкова иронично.

Редовно мислим, но толкова нетипично,

умираме сами безсилни, а не героично.

 

На кого даваме власт,

на кого слугуваме в този живот?

Погубихме дори  вътрешния си глас,

хора много, ала няма мир, няма любов, няма народ.

 

Насила вече се смеем,

слънце има, ала в  нас е тъмно, не греем.

В песните си за бездомните ни надежди пеем,

умираме и черна кръв леем.

 

Сбогуваме се, ала с кого,

живеем без чувства и без утеха.

Отблъскваме рамо, подадено за опора,

тръгваме сами по незнайната пътека.

 

Силни пред хора,

но слаби сме  в самите нас.

Добрината, добрината крещи,

ала кой ще чуе нейния глас?

 

Сълзи, сълзи и пак сълзи,

без хора животът не спира, животът и без тях си върви.

В този музей от бездомните ни мечти

угасват дори и последните ни светлини.

Милан Милев

16.01.2012

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да,наистина трябва да се мечтае навреме,както казваш ти.Трябва да дадем шанс нещата да се случват и да бъдем искрени,страшно е когато изгубваме себе си и мечтите ни са "Фалшиви".Истинските стихове винаги ме докосват силно.
Random works
: ??:??