Jun 10, 2011, 10:22 PM

Мъчно ми е... 

  Poetry » Love
1000 0 1

 

Мъчно ми е най-вече за май,
че лудориите му сякаш са безкрай.
Но дойде ли на юни синевата,
и с обич топла люби ме Земята,

природата е плодовита, звънка,
но сметката на лятото е тънка.
И в юли, в август - посред океан,
ни среща с' знойната си длан!

Сезони се откъсват под лозите,
в гърба на лятото са ни очите,

тайната ми на хамака дреме,
изпод пръстите се шмугва време,

стигнало до вечните въпроси,
аз какво съм - ти защо си?
И додето се обърнем най-накрая,
пролетта дошла е - с мая!

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??