Когато трупаме трупове,
слушаме органа и тупват в дупките.
Веселите гробари с мъх под ноктите -
барабанят по ковчезите.
Мъглата е наглото копеле,
дето вкарва мраза в костите -
те се пукат под напора.
Кучешки скелети танцуват в кръг
и шибат с камшик гърба на гробарите.
Разрошени глави на бели възглавници,
нови костюми се разпадат в почвата.
Тя дойде и ми подари цветята си,
запали цигара и я остави на гроба ми.
© Атанас Къшев All rights reserved.