Apr 1, 2006, 3:43 PM

Мъж зодия лъв 

  Poetry
1912 0 8

  МЪЖ ЗОДИЯ ЛЪВ

 

По улицата самотен вървях –

замислен, прегърбен и слаб.

Но жена до мен се спря

и в сърцето нещо притрептя.

Седнахме на чашка кафе,

алкохол не пие, още по-добре.

Побъбрихме за това-онова –

Проблеми, съдби и деца...

И забравих за цялата суета,

по новому се завъртя света.

Усмихнах се, изправих снага

И кръвта ми пак закипя.

Защо ли сред толкова жени

само тя така ме вдъхнови?

Изпратих я, после се прибрах

и в огледалото не се познах:

Я гледай красавец какъв –

Мъж изправен и зодия Лъв.

© Светослав Статев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??