Feb 25, 2010, 12:28 PM

Мъжете, на които аз държа 

  Poetry » Other
2315 3 11

(Провокирано от "Жените, на които аз държа" на Валери Станков)

Мъжете, на които аз държа,
са целеустремени и усмихнати,
открито гледат към света
и с оптимизма си окрилят ме.

Мъжете, на които аз държа,
на честната си дума устояват,
обичат с романтична страст,
да бъдат верни рицари успяват.

Мъжете, на които аз държа,
не ме сравняват с други, не ревнуват,
не ме преследват и не ме винят,
прощават ми, съвсем не се преструват.

Мъжете, на които аз държа,
обичат моите деца и ги закрилят.
Със тях аз стигнала бих край света,
опора чувствайки и сила.

Проблемът е, че ако някога пред мен
такъв прекрасен рицар се изправи,
бих се запитала доколко аз
се вмествам в "идеалните" представи.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??