May 6, 2021, 1:09 PM

Мъжко хоро 

  Poetry » Phylosophy
363 0 1

                                        Мъжко хоро

 

 

 

Навън е студена зима и сняг заваля

а юнаци сбират се край старата река.

Облечени в ризи, стара носия от някога,

за празника, обичая български, за почитта.

 

Събрали са се малки и големи сега,

на празника на Бога, за вяра и надежда.

Който кръста извади от студената вода,

ще бъде здрав през цялата година.

 

Писна гайда и момците се хванаха за ръка,

на хоро мъжко в реката, в студената вода.

Играят и пеят мъжете песни от душа

а отстрани ги гледат техните жени и деца.

 

И Бог от небето гледа свойте чеда,

радост и усмивки греят на техните лица.

Ще бди и ще пази тях и техните деца,

ще им помага той в трудности и в беда.

 

 

 

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??