Nov 19, 2022, 12:49 PM

Мълчаливо 

  Poetry
151 0 0

Вглеждам се в очите ти.
Плачат или радост вали?
Чувам сърцето ти, говори със здрача...
А душата, о тя знае, как да мълчи!


Ръцете ти хладни, търсят и питат:
Остана ли жар за още живот?
Нощта разстила своята риза
и кани сънят, препуснал в галоп.


Постелята пали вечерните страсти
скрила тайни между гънките зли.
Вятър гъне пожълтелите храсти,
а небето зарони диаманти-сълзи.

© Валя Сотирова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??