Jul 28, 2011, 6:21 PM

Мълчание 

  Poetry » Love
1242 1 22

Ти ме питаш защо тъй сърдечно

се усмихвам, наблизко смълчан.

Нека друг на ухо цяла вечност

да ти ниже изтъркан гердан.

 

Нека друг счупи крехката стомна

на смеха ти, да плисне навред.

Ти си идвала тук. Още помня

твоя вишнево-мил силует.

 

Ти си идвала тук. Предусещам

твойте ласки да тегнат отвън

като грозд, а след сетната среща

ще се пръснат над мене със звън.

 

Ще ме парне съвсем неусетно

твоят дъх на горещи вълни.

Всяка обич се ражда и крепне

в осветени с мълчание дни...

© Ивайло Терзийски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??