Jul 11, 2011, 9:35 AM

Мълчание 

  Poetry
658 0 12

Разпуква огънят като цвят.

Облизва комина порутен.

А небето е бяло до смърт.

И снегът е добър и уютен.


От пукот  до пукот кърви

тъмно, на глътки таено.

И вино с искрящи следи

пълни кристалите в мене.

 

Очаквам да тропне врата

и стъпки в леда да изскърцат.

Високи и зли дървеса

небесния свод  да разкъртят.

 

На снежния райски превал

черупката крехка да спукат.

Да рукне в заспалия свят

утайка от зимната скука.

 

И сова да стрелне гласа си

над ледено синя гора,

през огъня в жадния съсък

магия да стори добра.

 

Главня да ù бъде окото,

зеницата – въглен горчив,

а писъкът – стон или грохот,

след който оставаш  нежив.

 

Но няма магия за обич,

нито капка мълчана вода.

Скова ни ръждивият обръч

на узряла до вик тишина.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??