Днес едно детенце, мъничко поетче,
стихове на мене, свои, ми прочете.
Трябва да призная, че с талант ме смая!
Този бистър ритъм откъде извира,
тези чисти рими – как ли ги намира!
Но наместо гордост и наместо радост,
изведнъж почувствах във сърцето жалост.
Че наместо почит, слава и признание,
тази дарба носи мъка и страдания!
© Ангел Чортов All rights reserved.