Jan 9, 2009, 12:06 PM

Мъртви са цигулките 

  Poetry » Phylosophy
644 0 8
Видение... събудено във мрака,
разкъсано от плачещи мечти,
потъпкана трева, изсъхнал крясък,
загнездено в съзнанието... мълчи.


Мълчи... когато, трябва да говори,
загърнато... с преплетени слова,
нахапва дните, дяволски копои,
вековна приказка, за скитащи деца.


И светлината... е попила в тъмнината,
като воал покрива, моите следи,
объркана... в поредната "заплаха",
рисувам бъдеще... изписани очи.


И крайна е Луната в своя образ,
небрежна в нощите, убива тя звездите,
внушени мисли... мъртви са цигулките,
отпуснати тела... израждат дните.


И красотата се присмива... облекчена,
и вярва в себе си... макар и нереална,
във заклинанията, е някак променена,
сама на път отправям се... това е тайна.

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??