Ей сега ще ви разкажа аз
за един юнак от втори клас.
Това е мъничкият Ванко -
всеизвестен мързеланко.
Сутрин става за училище,
туй за него е мъчилище.
Сънен, без да се измие,
чаша мляко бързо пие.
Взема два чорапа мръсни,
кой ли чистите ще търси?
И на мама той се ежи -
кой в обувките ще забележи?
Маха той тетрадки три,
че му чантата тежи.
Крачи с бавната походка,
сякаш тръгва на разходка.
Много ясно - закъсня,
до вратата той стоя.
После и домашна няма,
за главата си се хвана.
Изведнъж му стана ясно -
с този мързел е опасно.
И от малък мързеланко
трудолюбко стана Ванко.
© Мария All rights reserved.
и с много актуално и мъдро послание!
Възхитена съм от умението ти да пишеш
толкова хубаво и с такава лекота за деца!
ПОЗДРАВИ! (6+)
БЪДИ!