Къде изчезнаха минутите
между сега и преди после?
Стрелките със нахална сигурност
напред политат безкомпромисно.
Изгубих част от себе си във час,
от който нищо няма да си спомням.
Не се е случил. Просто мъртво раждане.
Като изтрити ноти на мелодия -
без глас изпята, без аранжимент,
без публика, която ръкопляска.
В неподходящо-подходящия момент
преди да влезе - вече е излязла.
Във разстоянието между миг и миг
Шехерезада с час е остаряла.
Скъсила времето със цяла приказка
и някак неусетно побеляла...
© Дочка Василева All rights reserved.
Пак съм тук...